3 tips voor een ruimtebesparende douchecabine

Ruimtebesparende douchecabine

Wist je dat de gemiddelde badkamer in Nederland ongeveer 8 m² is? En dat voor een ruimte die zo veel gebruikt wordt. Naast een douche wil je vaak nog ander sanitair in de badkamer plaatsen, zoals een toilet, of een grote opbergkast. Daarom geven wij je in deze blog drie tips voor een ruimtebesparende douchecabine. Zo heb je nog genoeg plek over voor een groot vrijstaand bad, of dubbele wastafel.


Tip 1: Kies ruimtebesparende vormen en deuren

In vrijwel elke showroom of webshop vindt u douchecabines die perfect zijn voor in een kleinere badkamer. De meeste cabines zijn rechthoekig of vierkant, maar ook kwartronde douches zijn een optie. Dit type douche neemt minder ruimte in beslag dan andere douches door de ronde vormen. Een vijfhoekige cabine neemt het minste ruimte in. Toch heeft u ook in deze vorm genoeg ruimte om comfortabel te douchen.

Kies bij een compacte douchecabine niet gelijk voor draaideuren, maar verdiep je ook eens in andere opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van schuif- of vouwdeuren? Dan hoef je geen rekening te houden met openslaande deuren. In de overgebleven ruimte plaats je bijvoorbeeld een toilet, of kleine kast.


Tip 2: Installeer een inbouwkraan in de douchecabine

Je hebt een prachtige, ruimtebesparende douchecabine uitgezocht. Dan wil je ook genoeg ruimte hebben om lekker te ontspannen als je een douche neemt. Plaats daarom een kraan in de cabine die zo min mogelijk ruimte inneemt: een inbouwdouche. Alleen de bedieningsknoppen en de douchekop  komen uit de muur. De rest van de kraan wordt volledig ingebouwd.

Helemaal handig: bouw op de plaats waar eigenlijk de slang zou hangen, een douchenis in. Zet hier je shampoo en douchegel, in plaats van op de grond of een doucherekje.


Tip 3: Maak gebruik van helder glas

Niet alleen met de afmetingen, maar ook met de uitstraling kun je je badkamer een stuk groter laten lijken. Let daarom bij het kopen van een douchecabine ook op de kleur van het glas. Hoewel rookglas of volledig matte wanden misschien aansluiten bij uw persoonlijke voorkeur, lijkt de badkamer hierdoor optisch kleiner. Ga maar na: hoe meer (donkere) kleuren je gebruikt, hoe voller en kleiner een ruimte lijkt.

Helder glas heeft een ruimtelijke uitstraling, en is dus de beste optie in een kleinere badkamer. Heb je liever wat meer privacy tijdens het douchen? Ga dan voor een heldere wand met een matte strook.

 

De tips over ruimtebesparende douchecabines op een rijtje

In deze blog las je waar je allemaal rekening mee dient te houden als je een ruimtebesparende douchecabine gaat aanschaffen. In het kort: houd rekening met afmetingen, kies voor vouw- of schuifdeuren in plaats van draaideuren, plaats een inbouwkraan en ga voor helder glas. Zo geniet u optimaal van uw kleine badkamer!