Badkamer accessoires – 5 trends

Ook als je geen zin hebt in een verbouwing, dan kun je toch je badkamer een nieuwe look geven. Badkamer accessoires zijn de kleine details die de stijl van jouw badkamer bepalen en  jouw badkamer uniek maken. Je hoeft niet perse de deur uit om op zoek te gaan naar leuke accessoires. In tegendeel, online is het aanbod vele malen groter omdat je makkelijk verschillende winkels met elkaar kunt vergelijken. Een van mijn favoriete plekken voor badkamer accessoires is VT Wonen.

Zwarte badkamer accessoires

Een van de huidige trends van badkamer accessoires op dit moment zijn zwarte badkamer accessoires. Zwart is een kleur die lange tijd uit het badkamer interieur is verdwenen, maar een jaar of twee drie geleden weer een spectaculaire terugkomst heeft meegemaakt. Zowel glanzend als matzwart is op het moment populair. Het geeft een sjieke en luxe uitstraling. Je kunt zwarte badkamer accessoires goed gebruiken in een modern en strak interieur, maar het past ook goed bij een industriële badkamer.

Badkamer accessoires van hout

Als je van natuur producten hout of je badkamer een landelijke uitstraling wilt geven, dan zijn badkamer accessoires van hout waarschijnlijk een goed idee! Houten badkamer accessoires zijn natuurproducten die een warme uitstraling aan je badkamer geven. Tegenwoordig wordt er ook veel bamboe verwerkt in badkamer accessoires. Bamboe is een duurzaam product dat goed gebruikt kan worden in vochtige ruimtes.

Accessoire set

Het mooiste is om de accessoires in je badkamer op elkaar af te stemmen, Dit kan door dezelfde kleuren of tinten te gebruiken of dezelfde materialen. Maar vaak kun je ook een accessoire set kopen. Een accessoire set kan bestaan uit losse producten van dezelfde serie. Van de serie Malta van Wenko is bijvoorbeeld tandenborstelbeker, zeepdispenser en toiletborstel verkrijgbaar. Ook de serie Nova van Zone heeft verschillende badkamer accessoires die allemaal bij elkaar aansluiten. Of je kunt het ook echt als een set kopen. Een set bestaat bijvoorbeeld uit een zeeppompje, tandenborstelbeker en opbergpot. Een mooi voorbeeld is de Denmark badkamerset van Galzone.

 

Badkamer accessoires in RVS

RVS oftewel roestvrijstaal wordt veel in badkamers gebruikt. Als jouw kranen van RVS zijn bijvoorbeeld, dan is het ook mooi om hier RVS accessoires bij te gebruiken. Op die manier wordt jouw badkamer een geheel een oogt het rustiger. Zo zijn er RVS toiletrolhouders en toiletborstels, maar ook stijltang of föhn houders.

 

Badkamer accessoires zonder te boren

Boren is sowieso al geen fijne klus; als het gat er eenmaal is dan is het moeilijk weer weg te werken. Er mag dus weinig fout gaan! En dat geldt helemaal voor boren op de badkamer als je wilt boren waar tegels zijn! Toch komt het vaak voor dat je moet boren om badkamer accessoires op te hangen. Bijvoorbeeld bij het bevestigen van de toiletrolhouder of spiegel. Je kunt daarom kijken naar badkamer accessoires die je zonder te boren kunt ophangen. Dit kan bijvoorbeeld doordat er een zuignapje aan vast zit – eierloc – maar ook met speciale lijm. Tigerfix is een gepatenteerde krachtige lijmverbinding die op iedere gladde en stevige ondergrond kan helpen bij het monteren van badkamer accessoires. En het fijne is; je kan ook de lijmverbinding weer makkelijk loshalen zonder beschadigingen!