Een gietvloer in de badkamer? Hier moet je op letten

gietvloer in badkamer hierop letten

De gietvloer is populairder dan ooit. Niet alleen wordt deze vloer vaak geplaatst in de woonkamer, ook in de badkamer kan een gietvloer worden gelegd. Een gietvloer is een naadloze vloer die wel tegen een stootje kan. Daarnaast geniet je van vele andere voordelen als geluiddemping en waterbestendigheid. Voordat je een gietvloer in de badkamer gaat plaatsen, zijn er een aantal dingen die je moet weten. 

De voordelen

In de badkamer kun je kiezen voor verschillende soorten vloeren. Elke soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zoals net al werd genoemd zijn gietvloeren naadloos. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil of water in voegen kan gaan zitten. Dit maakt een gietvloer ontzettend gemakkelijk schoon te maken en onderhoudsarm. Daarnaast is het materiaal waterbestendig en erg hygiënisch. Wist je dat je een gietvloer goed kunt combineren met vloerverwarming? Dit is misschien wel de meest voorkomende reden dat mensen voor een gietvloer in de badkamer kiezen. Je hebt nooit meer koude voeten!

Nadelen gietvloer in de badkamer

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Als je een gietvloer gaat plaatsen in de badkamer kun je kiezen uit vier verschillende soorten: polyurethaan, epoxy, beton en cement. Het plaatsen van een betonnen gietvloer in de badkamer wordt sterk afgeraden. Beton is namelijk niet geheel waterdicht zoals de andere varianten. Kies daarom het liefst voor een polyurethaan, epoxy of cementgebonden gietvloer. Wil je graag de look van beton toepassen? Dan komt een cement gietvloer in de buurt qua look en feel. Daarnaast is een gietvloer ijzersterk en dit zorgt ervoor dat je je snel kunt bezeren bij een val.

Wat kost een gietvloer?

Wil je graag een gietvloer in de badkamer plaatsen? Dan is het belangrijk dat dit door een vakman wordt gedaan. We raden je aan om van tevoren een budget op te stellen. Aan het leggen van een gietvloer kan namelijk een behoorlijk prijskaartje hangen. Er zijn verschillende soorten gietvloeren met kwalitatief goede kwaliteit. Wil je een goedkope gietvloer? Dan kun je het beste voor een cementgebonden gietvloer kiezen. Deze kost namelijk tussen de €70 en €100 per vierkante meter. Hoe groter de ruimte, hoe lager de prijs per m2. 

Neem gerust een kijkje op Gietvloerrotterdam.nl. Hier vind je alle informatie over het plaatsen van een gietvloer in de badkamer.