De voordelen van een gietvloer in de badkamer

Gietvloer in badkamer voordelen

Ga jij een huis bouwen en moet je dus ook een ontwerp maken voor de badkamer? Of ga je je bestaande badkamer renoveren? Natuurlijk ga je dan nadenken over je bad, de douchecabine of het badkamermeubel, maar de vloer is minstens zo belangrijk. Er zijn verschillende nieuwe type vloeren in opkomst die ideaal voor in de badkamer zijn. Één daarvan is de gietvloer. Strak, modern, praktisch en ook nog eens erg hygiënisch.

Ideaal voor in de badkamer

Een gietvloer is een vloer waarbij de vloer er letterlijk ingegoten wordt. Het wordt netjes strak getrokken en daarna naadloos afgewerkt. Omdat er geen naden in de vloer zitten, is het onderhoud van de vloer erg goed bij te houden. Er zijn geen kleine hoekjes waar vuil of kalk zich kan ophopen, waardoor het makkelijk schoon te houden is. Daarnaast kan een gietvloer worden voorzien van een waterdichte coating. Dit zorgt ervoor dat je gewoon kunt douchen op een gietvloer, zonder dat er lekkages in huis ontstaan. Voor een dergelijke vloer zijn verschillende type materialen en coatings beschikbaar, maar je vloerenspecialist kan je daar een uitstekend advies op maat voor geven.

Te combineren met vloerverwarming

Een ander groot voordeel van een gietvloer is de mogelijkheid om hier een vloerverwarming in te verwerken. Warme voetjes na het douchen is wel zo prettig! Vloerenspecialisten kunnen een gietvloer makkelijk wegwerken, zodat je geen grote radiatoren meer hoeft op te hangen in je badkamer. Dat scheelt in ruimte en geeft vaak een meer stijlvol uiterlijk van je badkamer.

Moderne uitstraling

Gietvloeren zijn vandaag de dag te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Er zijn vele kleurencombinaties mogelijk zodat jij de vloer helemaal kunt afstemmen op jouw eigen smaak. Het leggen van een gietvloer duurt een aantal dagen. De vloer wordt aangebracht in verschillende lagen, en nadat de laatste laag gelegd is duurt het ongeveer twee dagen totdat je er weer op mag lopen. Het resultaat zal dit wachten echter dubbel en dwars waard zijn.