Een eiken houten vloer in je badkamer?

Wel eens een eiken houten vloer in de badkamer gezien? Het klinkt gek en je vraagt je natuurlijk af of dat wel kan maar het kan zeer zeker.

Trendy Eiken Vloer in je Badkamer?

Wist je dat een eiken houten vloer tegenwoordig een trend is? Het kost wat maar je krijgt wel die prachtige typische hout uitstraling ervoor terug.

Oke, je wilt echt een badkamer met houten vloer? Waar moet je op letten?

Je moet weten wat voor type hout je gaat gebruiken. Een massieve houten vloer bijvoorbeeld wordt sterk afgeraden omdat het verschil in luchtvochtigheid tijdens en na het douchen het hout kan uitzetten of krimpen. Ook moet er voor de juiste afwerklaag worden gekozen. Een olie biedt hier een goede bescherming, omdat het diep in het hout intrekt, en geeft bovendien een natuurlijk effect aan het hout.

Waterdichte ondervloer

Het is ook verstandig om als basis eerst een waterdichte ondervloer te laten leggen. Hierdoor kan er minder vocht in de vloer komen waardoor de vloer langer mee gaat. De badkamer moet tevens goed geventileerd zijn waardoor het vocht makkelijker weg kan.

Een houten vloer in een badkamer moet ten alle tijden goed worden verlijmd. Ook is het aan te raden om de naden te vullen met een speciale lijm die daar geschikt voor is. Op die manier zorg je ervoor dat er zo min mogelijk vocht in het hout kan trekken.

Welk type hout?

Een kwalitatief goede eiken multiplank kan je badkamer wel aan. De vloerdelen hebben een bovenlaag van massief hout en zijn meestal van eiken. Deze wordt verlijmd op een multiplex onderlaag. Multiplank eiken vloerdelen van Nederlandse kwaliteit kun je vinden bij Vloerenhal Montfoort.

Zelf leggen?

Wil je zelf zo’n houten vloer in de badkamer leggen? Dat wordt door de vakmensen afgeraden. Bij de Vloerenhal in Montfoort weten ze precies wat er komt kijken om een waterdichte houten vloer in je badkamer te leggen. Zij weten welke materialen geschikt zijn zodat je jaren van je vloer kunt genieten.

Bij Vloerenhal Montfoort is tevens een grote showroom aanwezig. Je krijgt goed advies over welke houten vloerdelen het best geschikt zijn voor je badkamer. Ik zou gaan voor alle vloeren in je huis :-). Wie weet krijg je nog korting ook.

Een ander groot voordeel is dat ze al het hout op voorraad hebben. Vandaag bestellen betekent dus niet 6 weken wachten. Ook als je in Vlissingen woont komen ze je houten vloer brengen en leggen.

Kijk hier voor meer informatie: https://vloerenhalmontfoort.nl/